Thuislevering
Wij leveren aan huis vanaf een bestelling van € 50
OMEGA 3
Gezond vlees & gezonde vetten

Ons verhaal

 

Even voorstellen...

 

Wij zijn Kris & Els Casier-Vanoverschelde en runnen samen het varkensbedrijf achter Hoevevlees Casier. Ook onze 3 dochters Kelly, Tessa en Nina helpen graag waar nodig.

 

In 1991 namen we het bedrijf over van vader Daniël Casier. De voorbije 25 jaar hebben we heel wat geïnvesteerd in innovatie en uitbreiding. Eerst werden de oude stallen vervangen en werden er diervriendelijke varkensstallen gebouwd in de plaats. Vanaf 2008 werd er uitgebreid tot de huidige omvang. Sinds 2013 beschikt ons bedrijf ook over een biologische mestverwerking.

 

Onze boerderij is een gesloten varkensbedrijf van 400 zeugen. Dit wil zeggen dat de varkens hier worden geboren en opgekweekt. We staan zelf in voor de dagelijkse verzorging van alle dieren, zodat we kunnen waken over de kwaliteit van ons vlees. Bovendien gaan we de uitdaging aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

 

Met onze deelname aan 'Schoon Boeren' in het jaar 2014, drukten we die stempel al op Casier. 'Schoon Boeren' is een publiekscampagne rond duurzame landbouw. Wij kwamen er in de kijker met o.a. bemesting met spuiwater, de focus op het welzijn van onze dieren en ons 5 wekensysteem in de stallen.

 

Op 1 januari 2015 hebben we ons aangesloten bij HFA (Healthy Farming Association). HFA engageert zich via het label 'Beter voor Iedereen' om een betere voedselketen te creëren. Samen met alle actoren willen ze kwaliteit en gezondheid voor dier, mens en milieu. Dit wordt gedaan door specifiek aandacht te besteden aan het voeder. Zo wordt aan het voeder o.a. lijnzaad toegevoegd waardoor de verhouding van omega 3/omega 6 optimaal is voor de gezondheid van de mens volgens de richtlijnen van de Hoge Gezondheidsraad. Heden wordt nog altijd het varkensvoeder volgens het concept van HFA aan onze varkens gegeven. 

 

Sinds juli 2018 zijn we aangesloten bij Beter Leven omdat we de diervriendelijkheid hoog in het vaandel dragen. Dieren onder het Beter Leven keurmerk worden niet meer gecastreerd, hebben meer ruimte, afleidingsmateriaal en mogelijkheden om hun natuurlijk gedrag uit te oefenen dan dieren uit de gangbare veehouderij. Hiervoor hebben we in alle bestaande stallen aanpassingen moeten doen en werd er in 2018 ook een stal extra gebouwd. Op ons bedrijf hebben de varkens zelfs de mogelijkheid om op verschillende verdiepingen te ravotten, zoals u kunt zien op onderstaande afbeelding.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

 

 

                           

 

 

 

Thuislevering
Wij leveren aan huis vanaf een bestelling van € 50
OMEGA 3
Gezond vlees & gezonde vetten
Schrijf je in op onze nieuwsbrief